מרכז ארצי למורי הכימיה - עמוד הבית

פורום שאלות של מורים ותלמידים

נשמח לענות לשאלותיכם בתחומים כלליים הנילמדים בתיכון.

לא נוכל לענות על שאלות חישוביות או בעיות "נקודתיות" (כגון יעוץ בבניית מכשיר מסויים או שימוש בחומר מסויים המצריך ידע מיקצועי) אין לנו את המומחיות לכך, וסביר להניח ששאלות כאלה לא יעניינו איש מלבד השואל.

לשאלות ספציפיות יותר ניתן לפנות לאתר "בשער": http:// www.bashaar.org.il

אנו האתר של מורי הכימיה בארץ ואין אנו מייצגים את מחקר הכימיה שמתנהל במכון ויצמן למדע על מחלקותיו השונות.

הוסף נושא חדש
מלח ומים   | 16:08 20/01/2016
העלאת נקודת רתיחה של נוזל שלי, מנהל הפורום   | 12:54 6/04/2016
כל נוזל, ולא רק מים, נקודת הרתיחה שלו עולה כאשר ממיסים בו חומר אחר (ולא רק מלח). בתשובתי, אתייחס לשאלתך על תמיסת מים ומלח, אך התשובה מתאימה גם לתמיסות נוספות.

ברצוני לציין, שלמרות ההסבר האינטואיטיבי שאתן בהמשך, ישנו טיפול מתמטי יותר ומקיף יותר בספרים רבים של כימיה פיסיקלית, לכל המעוניינים.

ישנה יציבות אנרגתית רבה יותר לקיום התמיסה על פני מצב של מים ומלח בנפרד שאינם מעורבבים, אחרת לא היתה נוצרת התמיסה. תיאור המודל המיקרוסקופי המתאים לתמיסה של מים ומלח, הוא של מולקולות מים העוטפות יונים חיוביים ושליליים של המלח המומס. על מנת שהמים ירתחו, צריכים להתנתק קשרים בין מולקולריים המחזיקים את מולקולות המים זו עם זו. הקשרים הנוצרים עם היונים של המלח, גם הם צריכים להנתק, וכפי שצייתי קודם, מכיוון שישנה יציבות אנרגתית גדולה יותר לתמיסה, הפרדת מולקולות המים מהיונים של המלח, כרוכה באנרגיה רבה יותר.

כדי לספק את האנרגיה לניתוק הקשרים האלה, צריך לחמם את התמיסה לטמפ'' גבוהה יותר מאשר את המים הטהורים.
הוסף נושא חדש
עבור לתוכן העמוד