מרכז ארצי למורי הכימיה - עמוד הבית

גיליון 23, 2014

לחצו על התמונה לגירסת דיפדוף של הגליון כולו.

 

עורכת אחראית: ד״ר דבורה קצביץ

  

מערכת:

• ד״ר רחל ממלוק-נעמן, ראש המרכז הארצי למורי הכימיה, מכון ויצמן למדע.

•  ד״ר דורית טייטלבאום, מפמ״ר כימיה.

•  ד״ר רון בלונדר, ד״ר יעל שוורץ, קבוצת הכימיה, המחלקה להוראת המדעים, מכון ויצמן למדע.

  

יעוץ מדעי: פרופ' אבי הופשטיין

עריכה לשונית: נדין קלברמן  

גרסת אינטרנט: ד״ר שלי ליבנה  

איורים ועיצוב גרפי : זיו אריאלי וציפי עובדיה

עריכה ועיצוב כריכה : ציפי עובדיה

כתובת המערכת : המרכז הארצי למורי הכימיה, מכון ויצמן למדע, רחובות 76100

 

 

דבר המערכת          דבר המפמ"ר        תגובה לעיתון

       

הכתבות בגיליון:

מאת: קטי חורי, עבדאללה חלילה, מרואן חושאן וטניה שירמן
כימיה סופרא-מולקולרית היא תחום המתמקד בקשרים הפועלים באינטראקציות בין-מולקולריות, והשפעתם במערכת מרובת קומפלקסים מולקולריים.קרא עוד
דרג את הכתבהדירוג כתבה קשרים הלוגניים, אמצעי סופרא-מולקולרי להיערכות ננו-חלקיקי זהב בתמיסה: 0
כוכב 12 כוכבים3 כוכבים4 כוכבים5 כוכבים
ללא מדרגים
מאת: יעל שורץ ומשתתפי הקורס כימיה ובריאות
הרקע הכימי והביולוגי להפרעה, והטיפול התרופתי בתסמונת.קרא עוד
דרג את הכתבהדירוג כתבה הטיפול התרופתי בהפרעות קשב וריכוז: 0
כוכב 12 כוכבים3 כוכבים4 כוכבים5 כוכבים
ללא מדרגים
מאת: דפנה שלם
הרציונל של הפרויקט, דרך הפעלתו, דוגמאות לעבודות תלמידים ורפלקציות שלהם.קרא עוד
דרג את הכתבהדירוג כתבה פרויקט בנושא סטויכיומטריה לתלמידי כימיה בכיתה י"א: 0
כוכב 12 כוכבים3 כוכבים4 כוכבים5 כוכבים
ללא מדרגים
מאת: אורית מולווידזון
הכתבה מציעה ניסוי חקר מעניין המתקשר ליחידת הביוכימיה.קרא עוד
דרג את הכתבהדירוג כתבה מסיסות הקזאין: 0
כוכב 12 כוכבים3 כוכבים4 כוכבים5 כוכבים
ללא מדרגים
מאת: רחל אידלמן
הכתבה מציעה ניסוי חקר מעניין בנושא מיונז, מרחיב את נושא הקולואידים מעבר לתכנית הלימודים.קרא עוד
דרג את הכתבהדירוג כתבה מעבדה לחקר קולואידים: 0
כוכב 12 כוכבים3 כוכבים4 כוכבים5 כוכבים
ללא מדרגים
מאת: רון בלונדר
קבוצת מורים מובילים לכימיה במסגרת השתלמות שנתית התארחו במחלקה להנדסת פלסטיקה ופולימרים בשנקר.קרא עוד
דרג את הכתבהדירוג כתבה הנדסת פלסטיקה ופולימרים לומדים בשנקר: 0
כוכב 12 כוכבים3 כוכבים4 כוכבים5 כוכבים
ללא מדרגים
מאת: רותי שטנגר
בתעשיית המזון, עושים שינויים במבנה מולקולרי של חומרי מזון כדי לייצר להם תחליפים דלי קלוריות, והן לצרכים רפואיים.קרא עוד
דרג את הכתבהדירוג כתבה ואריאציות על מבנה מולקולרי: 0
כוכב 12 כוכבים3 כוכבים4 כוכבים5 כוכבים
ללא מדרגים
מורים מצטיינים אשר זכו בפרסים: ע"ש ורה מנדלר, ע"ש נעמה גרינשפון ומטעם החברה הישראלית לכימיה.קרא עוד
דרג את הכתבהדירוג כתבה מורים מצטיינים לשנת תשע"ג: 0
כוכב 12 כוכבים3 כוכבים4 כוכבים5 כוכבים
ללא מדרגים
מאת: זיוה בר-דב ושרה אקונס
רשמים מכנס חנוכהקרא עוד
דרג את הכתבהדירוג כתבה כנס חנוכה תשע"ג: 0
כוכב 12 כוכבים3 כוכבים4 כוכבים5 כוכבים
ללא מדרגים
מאת: תחיה פויכטונגר, ריזל סובר, נחמה ברנר ורבקה רביבו
מה הקשר בין צמח, חילזון, צביעת בדים בשיטות עתיקות ומודרניות ומצוות?קרא עוד
דרג את הכתבהדירוג כתבה תעלומת התכלת: 0
כוכב 12 כוכבים3 כוכבים4 כוכבים5 כוכבים
ללא מדרגים
זכויות
דלג על זכויות

הפרויקט מבוצע עפ"י מכרז 09/07.13 עבור המזכירות הפדגוגית, משרד החינוך.

© כל הזכויות שמורות למשרד החינוך

אין לשכפל, להעתיק, לצלם, להקליט, לתרגם, לאחסן במאגר מידע, לשדר או לקלוט בכל דרך או אמצעי אלקטרוני, אופטי או מכני או אחר כל חלק שהוא מהחומר שבגיליונות אלו.

שימוש מסחרי מכל סוג שהוא בחומר הכלול בגיליונות אלו אסור בהחלט אלא ברשות מפורשת בכתב מהמו״ל.

עבור לתוכן העמוד