מבנה מרחבי של חלבונים

מתאים לנושאים מתוך תכנית הלימודים:  ביוכימיה - חומצות אמיניות, חלבונים

מתאים ל:  30%

מרכיבי הפעילות שהוספו :

מצגת מלווה במודלים, סירטונים ואנימציות של מבנה חלבון. פעילות לתלמידים לאירגון מושגים בנושא מבנה חלבון וחומצות אמיניות באמצעות מפת מושגים, צפייה בסירטונים ואנימציות והכרות עם חלבונים בחיי היומיום.

משך הפעילות : 2 שיעורים

שילוב בתכנית ההוראה : עבודת כיתה ו/או עבודת בית

הצעה לתשובות:  קיים מדריך מפורט למורה

הערך המוסף של הפעילות:  הפעילות מהווה הרחבה של "חומר עזר למורה" שנמצא במדור חומרי לימוד - ביוכימיה. הפעילות באתר מבוססת על הספר: החלבון הזה הוא אני מאת אילן לולב - ספר שאיננו נילמד מזה כעשור. שילוב המצגת שהוספה והפעילות המודרכת של התלמידים להכנת מפת מושגים מאפשרות למידה משמעותית בנושא תוך קישורו לחיי יום יום של הלומד.

כותבת חומר הלמידה המקורי :

חברי הסדנא להכשרת מומחי תוכן בכימיה תשס"ב בהנחיית ד"ר מיכל צלטנר

עובד ושודרג ע"י: מיטל ליזרבום-ששון ומיכל ברונשטיין-טוחן, הפקולטה לחינוך למדע וטכנולוגיה, הטכניון בהנחיית ד"ר אורית הרשקוביץ ופרופ. יהודית דורי

דף הנחיות למורה  - מוגן בסיסמה

דרג את הכתבהדירוג כתבה מבנה מרחבי של חלבונים: 0