נולדה שרה רטנר Sarah Ratner

21/07/2015

ב-9 ביוני 1903 נולדה שרה רטנר ( Sarah Ratner )

שרה רטנר הייתה ביוכימאית אמריקאית יהודייה. עיקר עיסוקה היה במחקר מעגל האוריאה . תרומתה לחקר המטבוליזם של החנקן הביאה להבנה טובה יותר של הפרעות בסינתזת האוריאה בגוף.

רטנר נולדה בניו יורק והוריה, אהרון וחנה לבית זלצר, היגרו לארצות הברית מרוסיה בעשור האחרון של המאה ה-19. אביה אהרון היה בעל מפעל. שרה הייתה בת יחידה והיו לה ארבעה אחים.

מראשית דרכה נתקלה רטנר במחסומים שעמדו בפני נשים במדעים. קורנל הייתה, באותה תקופה, אחת מהאוניברסיטאות היחידות שאפשרו לימודי כימיה לנשים, לכן נאלצה לעבור לאיתקה שבצפון מדינת ניו יורק. רטנר הייתה בדרך כלל האישה היחידה בקורסים שבהם השתתפה.

לאחר קבלת הדוקטורט עבדה רטנר תקופת מה כחוקרת מחוץ לניו יורק וב-1946 התקבלה כפרופסור חבר לפרמקולוגיה בבית הספר לרפואה של אוניברסיטת ניו יורק, שם עבדה עם סברו אוצ´ואה (לימים חתן פרס נובל).

באמצע שנות ה-50 התקבלה כחברת צוות המחקר של המכון של ניו יורק למחקר בריאות הציבור (Public Health Research Institute of New York) משם פרשה בשנת 1992, בגיל 89. בשנת 1961 קבלה רטנר את מדליית גרבאן ( Garvan Medal ).

דרג את הכתבהדירוג כתבה נולדה שרה רטנר Sarah Ratner: 0