מרכז ארצי למורי הכימיה - עמוד הבית

אתר נגיש חיפושדלג על חיפוש
Bannersדלג על Banners
חיפושדלג על חיפוש
סגירה
תוכן העמודדלג על תוכן העמוד

על קצה המזלג

13/09/2018 10:35:09
על קצה המזלג (הגדל)

קישור לסרטון

הרצאה עם ד"ר נעמי זיו בעלת הבלוג – "מדע בצלחת".

בהרצאתה מסבירה ד"ר זיו את הכימיה שמאחורי טיגון ביצת העין, תגובות מאייאר, הקצפת חלבון ביצה, הקצפת חלבון חומוס והקצפת שוקולד, תוך שימוש במושגים כמו דנטורציה, חומרים פעילי שטח, הידרופילי, הידרופובי אמולסיות וכו'.

הסרטון מלווה בהדגמות במטבח (בישול, טיגון והקצפה). 

התלמידים מבינים שהכימיה היא לא רק במעבדתו של החוקר אלא גם בבית בחיי היום יום.

 

 

עבור לתוכן העמוד