אתר נגיש חיפושדלג על חיפוש

חדר בריחה כימי

1/11/2018 14:03:45

מהו חדר בריחה כימי? escape3

חדר בריחה הוא משחק קבוצתי, שבו קבוצה של משתתפים מקבלת זמן קצוב על מנת למצוא רמזים, לפתור חידות ולהשלים משימות על מנת להיחלץ מחדר נעול. כדי להצליח במשחק יש להתמודד עם אתגרי חשיבה, נחוצה עבודת צוות, וגם קצת מזל.

בחדר הבריחה החינוכי הכימי, אנו מנסים לרתום את ההתלהבות שחדר הבריחה מעורר להוראת הכימיה בתוך בתי הספר באמצעות פיתוח של חדר בריחה נייד. כאשר תכננו את חדר הבריחה החלטנו שהפעילות מוכרחה להיות כייפית כמו חדרי הבריחה המסחריים, אך בנוסף עליה להיות מתאימה להפעלה בכיתה .

על מנת להנגיש את הפעילות לכיתת הכימיה, כלומר, למספר גדול של תלמידים, החדר נייד וניתן להקימו בזמן סביר בכיתות שונות בבית הספר ולאחר מכן לקפלו. החדר עוצב תוך תשומת לב לתפאורה ואסתטיקה המסייעת לתלמידים להיכנס לאווירה ולחוות חוויה של חדר בריחה: יש ציוד ייחודי וגרפיקה מתאימה שתפקידה ליצור אווירה מתאימה גם לפני תחילת הפעילות. ציוד ייחודי זה מושאל לבתי הספר כחלק מערכה שפותחה. שאר המרכיבים כוללים חומרים שזמינים בכל מעבדת בית הספר.

חדרי הבריחה הכימיים יוצרים אווירה חיובית ללימודי הכימיה. דמיינו שיעור בכימיה: כל התלמידים מופיעים בדיוק בזמן, התלמידים עובדים בצוותים. תוך שיתוף פעולה מלא ביניהם הם פותרים בעיות בכימיה, עורכים ניסויים ומסתכלים על השעון רק לוודא שנותר להם מספיק זמן לסיים את כל המשימות. מדי פעם משתוקקים לרמז מהמורה, אך נענים ב"אתם בטח תצליחו בלעדי" ואכן זה מה שקורה.

איזה חדרי בריחה קיימים להשאלה?

פותחו שלושה חדרי בריחה חינוכיים וניידים:

1. "כימיה בסיסית" חדר בריחה המותאם לתלמידי כימיה בכיתות י" -י"ב שסיימו את הנושא "מבנה וקישור".
  2.  "חומצות ובסיסים" חדר בריחה המותאם לתלמידי כימיה בכיתות י"א-י"ב שסיימו את הנושא "חומצות ובסיסים".
  3. "מקורות אנרגיה וגז טבעי" חדר בריחה המותאם לתלמידי כימיה בכיתות י"א-י"ב שסיימו את הנושא "אנרגיה".

חדש!! חדר בריחה בנושא הטבלה המחזורית להרכבה עצמית

חומרים להורדה - למורים בלבד. בקישור תוכלו למצוא:

• טבלת חידות ורשימת ציוד
  • מדריך למורה
  • שקפים להדפסה
  • חידות לחדר בריחה שפותחו בהשתלמות קיץ בנושא הטבלה המחזורית

איך משאילים?

כדי להשאיל את חדרי הבריחה הניידים, צריך קודם לעבור פעילות חשיפה לחדר.

אם עדיין לא עברתם חשיפה והינכם מעוניינים להשתתף ולהכיר את החדרים היכנסו לעמוד החשיפה של חדרי בריחה.

אם עברתם חשיפה עליכם:למלא את פרטיכם ב שאלון . הפניה שלכם תיבדק, ומזכירת המרכז, אירה קרייסיק תחזור אליכם כדי לתאם מועד להשאלה. תינתן עדיפות למורים שעדיין לא השאילו את הערכות.

כמו כן, נשמח לשתף:

רוצים לקרוא עוד על חדר בריחה כימי?

דרג את הכתבהדירוג כתבה חדר בריחה כימי: 0