אתר נגיש חיפושדלג על חיפוש
תוכן העמודדלג על תוכן העמוד

השתלמויות קיץ תשע"ט

15/04/2019 15:12:52
השתלמויות קיץ תשע"ט (הגדל)

להלן רשימת השתלמויות מורי הכימיה לקיץ תשע"ט להתרשמותכם.

בקרוב נשלח גם קישורים להרשמה.

1. הטמעה ניסויים חדשניים במיקרוסקופ אלקטרונים
    מנחי ההשתלמות: פרופ' סטיב וינר, ד"ר אייל שמעוני, פרופ' רון בלונדר וגב' אלה יונאי
    בקורס זה נכיר ונעבוד עם מיקרוסקופ אלקטרונים סורק (SEM).
    נחשוף סדרה של ניסויים בהם נעשה שימוש במיקרוסקופ אלקטרונים סורק שנרכש לצורכי חינוך.
    הניסויים נמצאים בשלב של פיתוח, ולכן המורים שישתתפו בקורס יהוו צוות בוחן אשר יחד עם צוות הפיתוח ישפרו את הניסויים לקראת הפעלתם בשנה הבאה עם תלמידים.
    בנוסף ניפגש עם מורי הפיילוט שכבר הגיעו לפעילות עם תלמידיהם.
    גמול: 30 שעות + ציון
    מתי? תאריכים 21-24/7 ימים א-ד,
    היכן? מעבדה 6 מכון דוידסון.

2. כימיה בגישה יצירתית
    מנחות ההשתלמות: ד"ר דבורה(דידי) מרצ'ק ושרה אקונס
    בהשתלמות שלנו נחשוף אתכם לדרך הוראה יצירתית אשר משלבת בהוראת הכימיה מרכיבים מעולם האמנות, העיצוב והיצירה.
    המטרות הן: לגרום להבנה עמוקה יותר של המושגים והתכנים מתוך תכנית הלימודים, לעודד זיכרון תוכן לטווח ארוך ולעורר מוטיבציה כללית בלימודי הכימיה.
    במהלך ההשתלמות תתנסו בדרכים מגוונות לעורר עניין אצל התלמידים, להפעיל את התלמידים, לעורר חשיבה כימית בהקשר לא רגיל, לתרגל ולחזור על החומר מזוויות חדשות.
    במהלך החשיפה וההתנסות תקבלו את כל הכלים הדרושים על מנת להפעיל את הפעילויות בכיתה שלכם.
    חשוב לציין, שהפעילויות השונות משתלבות בנושאי ה- 70% בתכנית הלימודים וניתן להעבירן בשיעור בזמן חשיפה לידע חדש או בזמן תרגול וחזרה על החומר.
    גמול: 30 שעות גמול עם ציון
    מתי?   יום א' 30/06, יום ב' 01/07 ויום ד' 03/07 בין השעות 9-16 . בנוסף, יתקיימו גם 2 מפגשים מתוקשבים.
    היכן? מעבדה 1, המחלקה להוראת המדעים, מכון ויצמן למדע

3. "כימיה מגוון טעימות"
    מרכזת ההשתלמות: ד"ר אדית וייסלברג .
    בצוות: ד"ר דבורה קצביץ, ד"ר שלי רפ וד"ר אדית וייסלברג
    בהשתלמות זו תחשפו למשחקים לימודיים ותצפו בשיעורים מצולמים.
    במהלך הפעילות נתנסה במספר משחקים כימיים המתאימים לתכנית הלימודים בכימיה. כמו כן, נכיר משחקים שיכולים להוות פתיחה לשיעור כימיה. בנוסף על כך כל זוג מורים יפתח משחק כימי.
    השיעורים המצולמים - המורים המצולמים חושפים אותנו לדרכי הוראה שונות - אסטרטגיות ואמצעי הוראה מגוונים. לאחר צפייה מודרכת בסרטונים, נקיים דיון בהיבטים הרבים של ניהול השיעור: מהן מטרות המורה (הן בתחום הכימיה והן בתחומים אחרים), כיצד ניתן לפעול להשגת המטרות האלה, מהם סוגי האינטראקציות בכיתה ואילו מיומנויות רוצים לפתח בקרב התלמידים.
    ניתן להירשם לכל יום בנפרד.
    ניתן לנצל ימים אלה כשעות השלמה לקורסים/ השתלמויות שהיו במהלך השנה או יהיו במהלך הקיץ.
    מתי? יום ג' 02/07, ויום א' 14/07 בין השעות 9-16 .
    היכן? בבניין המאיץ, קומה 7, ע"י הבניין לפיסיקה, מכון ויצמן למדע – ב 02/07. במעבדה 3, המחלקה להוראת המדעים, מכון ויצמן למדע – ב 14/07. המפגשים לא מתקיימים במכון דוידסון.
    להרשמה לחצו כאן

4. מיזם פטל כימיה
    מנחי ההשתלמות: ד"ר שלי ליבנה, שרית שמאי, חלי בוכריס ואהוד אבירן
    בהשתלמות זו נכשיר מספר מורים לפעילות במסגרת מיזם פטל: PeTeL: Personalized Teaching and Learning
    סביבת PeTeL מפותחת על בסיס מערכת לניהול למידה moodle הנגישה לכל בתי הספר בארץ דרך הענן החינוכי של משרד החינוך ותוכנת המשו"ב. הפיתוח מתבסס על הידע הפדגוגי והטכנולוגי במחלקה להוראת המדעים במכון ויצמן, יחידה טכנולוגית וצוות מורי פיתוח. הסביבה תונגש לכלל המורים והתלמידים בארץ ללא עלות ותחבר באופן ישיר את כל מורי המדעים בארץ בסביבת תוכן אחת. סביבה זאת מאפשרת למורים לאתר תכנים במאגר שיתופי, להעבירם לסביבה האישית של כל מורה בו רשומים תלמידיו, לעצב ולהתאים אישית את רצף ההוראה לכיתתו ולבסוף לשתף את עמיתיו המורים ברחבי הארץ בפעילויות המוצלחות שהעביר.
    ההשתתפות בהשתלמות מותנית בהתחייבות להפעלת פטל בכיתות בשנת תש"פ, להשתתף בפעילויות פטל שנתיות שיפורטו בהשתלמות.
    גמול: 30 שעות גמול עם ציון
    מתי?  ימים א-ב 14-15 ליולי בין השעות 9-16 . בנוסף, יתקיימו גם 4 מפגשים שנתיים.
    היכן? מעבדה 2, המחלקה להוראת המדעים, מכון ויצמן למדע
    המעוניינים, נא לפנות במייל אל shelly.livne@weizmann.ac.il