אתר נגיש חיפושדלג על חיפוש
תוכן העמודדלג על תוכן העמוד

השתלמויות קיץ תשע"ט

15/04/2019 15:12:52
השתלמויות קיץ תשע"ט (הגדל)

להלן רשימת השתלמויות מורי הכימיה לקיץ תשע"ט במרכז הארצי למורי הכימיה .

1. הטמעה ניסויים חדשניים במיקרוסקופ אלקטרונים  - קישור להרשמה
    מנחי ההשתלמות: פרופ' סטיב וינר, ד"ר אייל שמעוני, פרופ' רון בלונדר וגב' אלה יונאי
    בקורס זה נכיר ונעבוד עם מיקרוסקופ אלקטרונים סורק (SEM).
    נחשוף סדרה של ניסויים בהם נעשה שימוש במיקרוסקופ אלקטרונים סורק שנרכש לצורכי חינוך.
    הניסויים נמצאים בשלב של פיתוח, ולכן המורים שישתתפו בקורס יהוו צוות בוחן אשר יחד עם צוות הפיתוח ישפרו את הניסויים לקראת הפעלתם בשנה הבאה עם תלמידים.
    בנוסף ניפגש עם מורי הפיילוט שכבר הגיעו לפעילות עם תלמידיהם.
    גמול: 30 שעות + ציון
    מתי? תאריכים 21-24/7 ימים א-ד,
    היכן? מעבדה 6 מכון דוידסון.

2. כימיה בגישה יצירתית - קישור להרשמה
    מנחות ההשתלמות: ד"ר דבורה(דידי) מרצ'ק ושרה אקונס
    בהשתלמות שלנו נחשוף אתכם לדרך הוראה יצירתית אשר משלבת בהוראת הכימיה מרכיבים מעולם האמנות, העיצוב והיצירה.
    המטרות הן: לגרום להבנה עמוקה יותר של המושגים והתכנים מתוך תכנית הלימודים, לעודד זיכרון תוכן לטווח ארוך ולעורר מוטיבציה כללית בלימודי הכימיה.
    במהלך ההשתלמות תתנסו בדרכים מגוונות לעורר עניין אצל התלמידים, להפעיל את התלמידים, לעורר חשיבה כימית בהקשר לא רגיל, לתרגל ולחזור על החומר מזוויות חדשות.
    במהלך החשיפה וההתנסות תקבלו את כל הכלים הדרושים על מנת להפעיל את הפעילויות בכיתה שלכם.
    חשוב לציין, שהפעילויות השונות משתלבות בנושאי ה- 70% בתכנית הלימודים וניתן להעבירן בשיעור בזמן חשיפה לידע חדש או בזמן תרגול וחזרה על החומר.
    גמול: 30 שעות גמול עם ציון
    מתי?   יום א' 30/06, יום ב' 01/07 ויום ד' 03/07 בין השעות 9-16 . בנוסף, יתקיימו גם 2 מפגשים מתוקשבים.
    היכן? מעבדה 1, המחלקה להוראת המדעים, מכון ויצמן למדע

3. "כימיה מגוון טעימות" - קישור להרשמה
    מרכזת ההשתלמות: ד"ר אדית וייסלברג .
    בצוות: ד"ר דבורה קצביץ, ד"ר שלי רפ וד"ר אדית וייסלברג
    בהשתלמות זו תחשפו למשחקים לימודיים ותצפו בשיעורים מצולמים.
    במהלך הפעילות נתנסה במספר משחקים כימיים המתאימים לתכנית הלימודים בכימיה. כמו כן, נכיר משחקים שיכולים להוות פתיחה לשיעור כימיה. בנוסף על כך כל זוג מורים יפתח משחק כימי.
    השיעורים המצולמים - המורים המצולמים חושפים אותנו לדרכי הוראה שונות - אסטרטגיות ואמצעי הוראה מגוונים. לאחר צפייה מודרכת בסרטונים, נקיים דיון בהיבטים הרבים של ניהול השיעור: מהן מטרות המורה (הן בתחום הכימיה והן בתחומים אחרים), כיצד ניתן לפעול להשגת המטרות האלה, מהם סוגי האינטראקציות בכיתה ואילו מיומנויות רוצים לפתח בקרב התלמידים.
    ניתן להירשם לכל יום בנפרד.
    ניתן לנצל ימים אלה כשעות השלמה לקורסים/ השתלמויות שהיו במהלך השנה או יהיו במהלך הקיץ.
    מתי? יום ג' 02/07, ויום א' 14/07 בין השעות 9-16 .
    היכן? בבניין המאיץ, קומה 7, ע"י הבניין לפיסיקה, מכון ויצמן למדע – ב 02/07. במעבדה 3, המחלקה להוראת המדעים, מכון ויצמן למדע – ב 14/07. המפגשים לא מתקיימים במכון דוידסון.

בקרוב יפורסמו השתלמויות נוספות מטעם הפיקוח.

מהרו להירשם! מספר המקומות מוגבל

דרג את הכתבהדירוג כתבה השתלמויות קיץ תשע"ט: 0