אתר נגיש חיפושדלג על חיפוש
תוכן העמודדלג על תוכן העמוד

למידה פעילה, רגשית וחברתית בכיתת הכימיה

3/10/2021 14:43:47
למידה פעילה, רגשית וחברתית בכיתת הכימיה (הגדל)

- קורס סדנאי נודד -

רוצים ללמוד סטויכיומטריה בעזרת הכנת שייק? ללמוד על אנרגיה ירוקה בזמן שבורחים מחדר? ללמוד מבנה וקישור במוזיאון מיוחד שהקמתם עם התלמידים? או אולי לטפל בתפיסות שגויות באמצעות משחק כדור?

בקורס זה נחשוף את המורים לכימיה לגישת למידה פעילה, חברתית ורגשית (ASEL) בהוראת הכימיה. במהלך קורס זה יעברו המורים סדנאות ופעילויות שיתופיות אשר פותחו במסגרת המרכז הארצי למורי הכימיה בשנים האחרונות או בקבוצת הכימיה במחלקה להוראת המדעים במכון ויצמן:

·         חדר בריחה פיזי ווירטואלי

·         פעילויות מתוך ״מנה במבחנה״

·         פעילויות מתוך ״כימיה בגישה יצירתית״ (כימיה משולבת אמנות)

·         ערכות הוראה מותאמות אישית בכימיה

בהשתלמות זו המורים יכירו:

·         רקע תיאורטי, משאבים, אסטרטגיות ופעילויות שפותחו לגיוון דרכי הוראת הכימיה עם דגש על למידה פעילה, רגשית ,חברתית ומותאמת לצרכים שונים של תלמידים שונים.

·         כלים לזיהוי תפיסות שגויות בקרב תלמידי הכימיה ופעילויות טיפול פדגוגיות שמשלבות אסטרטגיות הוראה מותאמת אישית, שפותחו למתן מענה אישי לצרכי התלמידים.

רציונל: למקצוע הכימיה אופי וקשיים ייחודיים. התייחסות להיבטים הרגשיים והחברתיים במקביל להיבטים קוגניטיביים אשר קשורים לחוויית הלמידה בכימיה, עשוייה לעזור לתלמידים להתגבר על קשיים אלו. במחלקה להוראת המדעים במכון ויצמן, פותחו בשנים האחרונות פעילויות המתייחסות במפורש להיבטים הקוגניטיביים, הרגשיים והחברתיים אשר עשויים להשפיע על למידת התוכן הספציפי בכימיה. מכנה משותף לפעילויות אלו הוא עידוד התלמידים להיות חלק פעיל בבניית הידע הכימי שלהם כתוצאה מאינטראקציות דינאמיות עם עמיתים, באמצעות עיבוד יצירתי של תוכן בדרכים לא שגרתיות, תוך כדי מאמץ קוגניטיבי מזמין ומאתגר בו זמנית.

סוג הקורס :

השתלמות של 30 שעות גמול עם ציון, המוכר לעוז לתמורה ולאופק חדש

תאריך תחילת ההשתלמות: 19/10/21

תאריך סיום ההשתלמות: 07/06/22

הקורס כולל:

4 מפגשים סדנאיים של 4 שעות כל אחד

4 מפגשים מקוונים של 3 שעות כל אחד

מטלה א-סינכרונית אחת אשר מוקדשות לה שעתיים

הערה: כל המפגשים הסדנאיים יתקיימו בשלושה מחוזות צפון (חיפה), מרכז (ירושלים) ודרום (באר שבע)

אחראית: ד"ר דידי מרצ'ק

מנחים:  גב' ורד אדלר, גב' חגית לוי, גב' אינאס עיסא, גב' שרה אקונס ד"ר מלכה יאיון, ד״ר שלי רפ, ד״ר דידי מרצ'ק

דרג את הכתבהדירוג כתבה למידה פעילה, רגשית וחברתית בכיתת הכימיה: 0