רכיבי נגישות
- הדגשת ניווט מקלדת
-
בחר גודל פונט
-
בחר קונטרסט
- איפוס הגדרות נגישות
מרכז ארצי למורי הכימיה - עמוד הבית
ג´ורג´ ק´ פימנטל (George C. Pimentel) הודיע על נוכחות מתאן ואמוניה ליד מאדים
ב-7 באוגוסט 1969 הודיע ג´ורג´ ק´ פימנטל (George C. Pimentel) על נוכחות מתאן ואמוניה ליד מאדים
ג´ורג´ פימנטל נולד בפרבר עוני בלוס אנג´לס ולאחר שסיים את לימודי התיכון שלו נרשם ללימודי כימיה באוניברסיטת קליפורניה (UCLA ). ב-1943 הוא הצטרף ל פרויקט מנהטן אך כאשר הבין את ההשלכות החמורות של הפרויקט התפטר והתנדב לצי הצוללות של ארה"ב "בתקווה שיוכל לקדם את קץ המלחמה".
ב-1946 הוא חזר לאוניברסיטה ושם, לאחר שסיים את עבודת הדוקטורט שלו הצטרף לצוות המחקר. בין תרומותיו למדע היה גילויו של הלייזר הכימי ( Chemical laser ).
ב-1969 הודיע פימנטל שהחללית מרינר 7 ( Mariner 7 ) גילתה את קיומם של הגזים מתאן ואמוניה באטמוספרה של מאדים.
פימנטל היה מוכר בעיקר על תרומתו לחינוך המדעי בארה"ב ובמקומות אחרים עולם. הוא עמד בראש צוות שפיתח את תכנית הלימודים בכימיה שנודעה בשם: Chemistry: An Experimental Science . בארץ אומצה התכנית בשם "כימיה מדע ניסויי" ודורות רבים של תלמידים התחנכו עליה.
בשנת 1982 הוענק ל לג´ורג´ פימנטל פרס וולף בכימיה לשנת תשמ"ב "על פיתוח ספקטרוסקופיה מולקולרית במטריצות מוצקות, ועל גילוי הלייזרים של פוטודיסוציאציה והלייזרים הכימיים".