רכיבי נגישות
- הדגשת ניווט מקלדת
-
בחר גודל פונט
-
בחר קונטרסט
- איפוס הגדרות נגישות
מרכז ארצי למורי הכימיה - עמוד הבית
התגלתה העדות המוקדמת ביותר של בירה שהוכנה לפני 5,000 שנים
ב-6 בנובמבר 1992 התגלתה העדות המוקדמת ביותר של בירה שהוכנה לפני 5,000 שנים
העדות הזאת היא בצורת שרידים של "אבן בירה", סידן אוקסלט (CaC2O4 ) שנמצאו בחריצים בכד שנמצא במצודה שֶׁהֵגֵנָּה על דרך המשי בהרי זגרוס באיראן.
סביר להניח שהבירה "הומצאה" כאשר כמה גרגרי שעורה נפלו במקרה לכלי שהיו בו מים ומישהו שתה את המים האלה והרגיש שראשו "קל עליו".ישנן תיאוריות רבות הטוענות שאבותינו הציידים-לקטים החליטו להתיישב ולהפוך לחקלאים בראש וראשונה, כדי שיוכלו לגדל שעורה וליהנות משתיית בירה סביב למדורה.
מעדויות שנמצאו בפירמידות ברור כי המצרים שתו בירה, כתחליף למים שהיו, קרוב לודאי, מזוהמים ביותר. אבל הבירה הייתה אז יותר מאשר משקה. לדוגמה, כאשר גבר הציע לאישה לגימה מן הבירה שלו, נחשב הדבר להצעת אירוסין.
כדי ליצור בירה דרושים:
מים הם הבסיס, ישנם הרבה סוגים של מים שנבדלים ביניהם על פי סוגי המינרלים וריכוזם. לפי סוג המים התפתחו סוגי בירה שונים. הכשות הוא צמח מטפס שצומח באזורים הקרירים של אירופה וצפון אמריקה. לכשות פרחים דמויי אצטרובלים קטנים, ובהם עושים שימוש. הכשות מעניק לבירה מרירות שנותנת איזון למתיקות מהלתת, יכולת שימור טבעית, וטעמים וארומות ייחודיים. הלתת הוא מקור הסוכר שתוסס והופך לאלכוהול. לתת הוא למעשה גרעיני דגן שונים (בעיקר שעורה וחיטה) שעברו הנבטה חלקית (גרעינים שהורטבו, נבטו ויובשו באמצע תהליך הנביטה) והשמרים הם האחראים להפיכת הסוכר לאלכוהול, פחמן דו חמצני ושורה של טעמים וארומות.