מרכז ארצי למורי הכימיה - עמוד הבית

אתר נגיש חיפושדלג על חיפוש
Bannersדלג על Banners
חיפושדלג על חיפוש
סגירה
תוכן העמודדלג על תוכן העמוד

אקרילאמיד - איך הוא נוצר במזון?

19/11/2015
אקרילאמיד - איך הוא נוצר במזון? (הגדל)

חדשות לבקרים אנו נתקלים בפרסומים על מזונות שאנו רגילים לצרוך ש"פתאום" הפכו מסוכנים לבריאותנו.

לאחרונה פורסמו מאמרים המזהירים אותנו מצריכת מאכלים כמו טוסט וצ'יפס המכילים כמויות גדולות של אקרילאמיד, הידוע כחומר מסוכן לבריאות ואף יכול לגרום לסרטן.

ואולם נתונים אלה אינם חדשים. למעשה, כבר בשנת 2002 בעקבות מחקר שנערך בשבדיה, פורסמו הנחיות איך להפחית את כמויות האקרילאמיד במזון.

תוכלו לקרוא הסבר על תהליך הווצרותו של אקרילאמיד במזון וטיפים לבישול נכון במאמר "אקרילאמיד במזון" מאת רותי שטנגר, "על-כימיה", גליון 17, 2010.

דרג את הכתבהדירוג כתבה אקרילאמיד - איך הוא נוצר במזון?: 0
כוכב 12 כוכבים3 כוכבים4 כוכבים5 כוכבים
ללא מדרגים
עבור לתוכן העמוד