רכיבי נגישות
- הדגשת ניווט מקלדת
-
בחר גודל פונט
-
בחר קונטרסט
- איפוס הגדרות נגישות
מרכז ארצי למורי הכימיה - עמוד הבית
תוכן העמודדלג על תוכן העמוד
אקרילאמיד - איך הוא נוצר במזון?
19/11/2015
חדשות לבקרים אנו נתקלים בפרסומים על מזונות שאנו רגילים לצרוך ש"פתאום" הפכו מסוכנים לבריאותנו.
לאחרונה פורסמו מאמרים המזהירים אותנו מצריכת מאכלים כמו טוסט וצ'יפס המכילים כמויות גדולות של אקרילאמיד, הידוע כחומר מסוכן לבריאות ואף יכול לגרום לסרטן.
ואולם נתונים אלה אינם חדשים. למעשה, כבר בשנת 2002 בעקבות מחקר שנערך בשבדיה, פורסמו הנחיות איך להפחית את כמויות האקרילאמיד במזון.
תוכלו לקרוא הסבר על תהליך הווצרותו של אקרילאמיד במזון וטיפים לבישול נכון במאמר "אקרילאמיד במזון" מאת רותי שטנגר, "על-כימיה", גליון 17, 2010.
עוד במרכזדלג על עוד במרכז