רכיבי נגישות
- הדגשת ניווט מקלדת
-
בחר גודל פונט
-
בחר קונטרסט
- איפוס הגדרות נגישות
מרכז ארצי למורי הכימיה - עמוד הבית
תוכן העמודדלג על תוכן העמוד
חומצה טארטרית - כיצד התגלתה הכיראליות המולקולרית
4/06/2018 16:01:36
מאת: צוות מדע גדול בקטנה
פורסם : 24.10.2017
חומצה טרטרית נמצאת בטבע במגוון רב של צמחים, בעיקר בענבים. בחיי היום יום ניתן למצוא אותה בתחתית בקבוקי וחביות יין בתור גבישים צהבהבים-סגולים (זה מה ששוקע בבקבוק היין הפתוח ששמתם במקרר!), כאשר היא שוקעת יחד עם יוני אשלגן.
חומצה טרטרית נמצאת בשימוש גם בבישול ואפיה ומוכרת כ- "קרם טרטר", או אשלגן בי-טרטראט, ויש לה שימושים שונים גם כחומר ניקוי.
חומצה טרטרית גם אחראית למחקרים מדעיים רבים בתחום הכיראליות.
כתבה נוספת על כיראליות - רק לבעלי חשבון פייסבוק
וכן באתר המלווה את הספר כימיה והחיים כתבה: שלי ליבנה
עוד במרכזדלג על עוד במרכז