מרכז ארצי למורי הכימיה - עמוד הבית

אתר נגיש חיפושדלג על חיפוש
Bannersדלג על Banners
חיפושדלג על חיפוש
סגירה
תוכן העמודדלג על תוכן העמוד

חומצה טארטרית - כיצד התגלתה הכיראליות המולקולרית

4/06/2018 16:01:36
חומצה טארטרית -  כיצד התגלתה הכיראליות המולקולרית (הגדל)

קישור לכתבה

מאת: צוות מדע גדול בקטנה

פורסם : 24.10.2017

 

חומצה טרטרית נמצאת בטבע במגוון רב של צמחים, בעיקר בענבים. בחיי היום יום ניתן למצוא אותה בתחתית בקבוקי וחביות יין בתור גבישים צהבהבים-סגולים (זה מה ששוקע בבקבוק היין הפתוח ששמתם במקרר!), כאשר היא שוקעת יחד עם יוני אשלגן.

חומצה טרטרית נמצאת בשימוש גם בבישול ואפיה ומוכרת כ- "קרם טרטר", או אשלגן בי-טרטראט, ויש לה שימושים שונים גם כחומר ניקוי.

חומצה טרטרית גם אחראית למחקרים מדעיים רבים בתחום הכיראליות.

 

כתבה נוספת על כיראליות - רק לבעלי חשבון פייסבוק

וכן באתר המלווה את הספר כימיה והחיים כתבה: שלי ליבנה 

דרג את הכתבהדירוג כתבה חומצה טארטרית -  כיצד התגלתה הכיראליות המולקולרית: 0
כוכב 12 כוכבים3 כוכבים4 כוכבים5 כוכבים
ללא מדרגים
עבור לתוכן העמוד