מרכז ארצי למורי הכימיה - עמוד הבית

אתר נגיש חיפושדלג על חיפוש
Bannersדלג על Banners
חיפושדלג על חיפוש
סגירה
תוכן העמודדלג על תוכן העמוד

איך זה שיין בוכה: אפקט מרנגוני ודמעות יין

4/06/2018 17:32:16
איך זה שיין בוכה: אפקט מרנגוני ודמעות יין (הגדל)

קישור לכתבה

מאת: מדע גדול בקטנה, שי אבישר

פורסם: 8.4.2018

בטלטול כוס יין אדום, ניתן להבחין על דפנותיה בהיווצרות של טיפות, הזולגות חזרה אל הנוזל שבכוס. טיפות אלו מכונות "דמעות יין". הן נוצרות בשל תהליך המתחיל בטיפוס הנוזל שביין על דפנות הכלי, הנובע מאינטראקציות והבדלים הנוגעים למתחי פנים, ומסתיים בנפילה חזרה של טיפות הנוזל אל הכוס בהשפעת כוח המשיכה. תהליך זה הוא חלק מאפקט נרחב יותר הקרוי אפקט מרנגוני.
דרג את הכתבהדירוג כתבה איך זה שיין בוכה: אפקט מרנגוני ודמעות יין: 0
כוכב 12 כוכבים3 כוכבים4 כוכבים5 כוכבים
ללא מדרגים
עבור לתוכן העמוד