רכיבי נגישות
- הדגשת ניווט מקלדת
-
בחר גודל פונט
-
בחר קונטרסט
- איפוס הגדרות נגישות
מרכז ארצי למורי הכימיה - עמוד הבית
תוכן העמודדלג על תוכן העמוד
איך זה שיין בוכה: אפקט מרנגוני ודמעות יין
4/06/2018 17:32:16
מאת: מדע גדול בקטנה, שי אבישר
פורסם: 8.4.2018
בטלטול כוס יין אדום, ניתן להבחין על דפנותיה בהיווצרות של טיפות, הזולגות חזרה אל הנוזל שבכוס. טיפות אלו מכונות "דמעות יין". הן נוצרות בשל תהליך המתחיל בטיפוס הנוזל שביין על דפנות הכלי, הנובע מאינטראקציות והבדלים הנוגעים למתחי פנים, ומסתיים בנפילה חזרה של טיפות הנוזל אל הכוס בהשפעת כוח המשיכה. תהליך זה הוא חלק מאפקט נרחב יותר הקרוי אפקט מרנגוני.
עוד במרכזדלג על עוד במרכז