מרכז ארצי למורי הכימיה - עמוד הבית

אתר נגיש חיפושדלג על חיפוש
Bannersדלג על Banners
חיפושדלג על חיפוש
סגירה
תוכן העמודדלג על תוכן העמוד

הכימיה של הטעים

28/01/2019 13:45:14
הכימיה של הטעים (הגדל)

קישור למאמר 

מאת: מדע גדול בקטנה, בועז קרני-הראל

פורסם: 3.1.2019  

משפחה של תגובות כימיות, הנקראות תגובות מאייר, אחראית לטעם ולארומה של הרבה מאכלים אהובים - וזה לא קירמול.

אלו תגובות שמתרחשות בין חומצות אמינו, שמרכיבות חלבונים, לבין סוכרים, בטמפרטורות של כ-140 מעל צלזיוס. קרמול, לעומת זאת, היא תגובה בין סוכרים ומתרחשת בטמפרטורות גבוהות יותר.

דרג את הכתבהדירוג כתבה הכימיה של הטעים: 0
כוכב 12 כוכבים3 כוכבים4 כוכבים5 כוכבים
ללא מדרגים
עבור לתוכן העמוד