רכיבי נגישות
- הדגשת ניווט מקלדת
-
בחר גודל פונט
-
בחר קונטרסט
- איפוס הגדרות נגישות
מרכז ארצי למורי הכימיה - עמוד הבית
תוכן העמודדלג על תוכן העמוד
הכימיה של הטעים
28/01/2019 13:45:14
מאת: מדע גדול בקטנה, בועז קרני-הראל
פורסם: 3.1.2019
משפחה של תגובות כימיות, הנקראות תגובות מאייר, אחראית לטעם ולארומה של הרבה מאכלים אהובים - וזה לא קירמול.
אלו תגובות שמתרחשות בין חומצות אמינו, שמרכיבות חלבונים, לבין סוכרים, בטמפרטורות של כ-140 מעל צלזיוס. קרמול, לעומת זאת, היא תגובה בין סוכרים ומתרחשת בטמפרטורות גבוהות יותר.
עוד במרכזדלג על עוד במרכז